Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان ها- پروانه‌ای‌ها یا همان بیماران EB در نتیجه یک جهش ژنتیکی که از زمان تولد تا پایان عمر همراه‌شان است، شیوه سختی از زندگی را تجربه می‌کنند اما هنوز در زمره بیماران خاص قرار نگرفته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، "پروانه‌ای " شدن همیشه بار معنایی فضای عاشقانه و رمانتیکی ندارد و می‌تواند یادآور زخم‌ها و تاول‌هایی باشد که زندگی را برای مبتلاهایش سخت که نه بلکه جان‌فرسا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروانه‌ای‌ها یا همان بیماران EB  در نتیجه یک جهش ژنتیکی که از زمان تولد تا پایان عمر همراه‌شان است، شیوه سختی از زندگی را تجربه می‌کنند که به دلیل نازک شدن پوست و آسیب‌پذیری آن به بال‌های پروانه تشبیه می‌شوند.

کاش خیرین جامعه ما که این همه  در وقف مال و دارایی و ساخت مسجد و مدرسه دست‌ دهنده دارند در کنار امور خیرخواهانه بزرگ خود  برای ایجاد مراکز و موسسات خیریه در جهت حمایت از  بیماران پروانه‌ای نیز  آستین همت عالی خود را بالا بزنند و برای حمایت از بیماران EB جامعه  نیز مثل سایر حوزه‌ها ورود جدی کنند که  بی‌شک خیر دنیا و آخرت در آن است.

بیماری پروانه‌ای در زمره بیماران خاص هم قرار نگرفته که بتوانند از مزایای این تقسیم‌بندی بهره‌مند شوند و تنها مسئولان امر، این بیماران را به اسم "صعب العلاج"  می‌شناسند بدون حمایت بیمه‌ای  و دارویی مناسب از این بیماران.

اغلب کودکان پروانه‌ای از پدر و مادری متولد شدند که ازدواج  فامیلی داشتند و در نتیجه آن به دلیل جهش ژنتیکی پوست آنان به شدت حساس و شکننده می‌شود که کوچکترین خراش یا آسیب وارده به پوست  تاول‌ها و زخم‌های عذاب‌آور برای بیماران پروانه‌ای  را در پی دارد. در این بیماری لایه خارجی پوست به لایه زیرین به دلیل نقص کلاژن شماره 7 اتصال مناسب پیدا نمی‌کند که منجر به ایجاد زخم و تاول در پوست این افراد می‌شود.

بیماری پروانه‌ای هیچ درمانی ندارد و فقط می‌توان با مراقبت‌های ویژه از جمله تغذیه مناسب و پانسمان‌های مکرر از میزان زخم تاول‌ها کاست. گفته می‌شود در کشور بین 800 تا هزار بیمار پروانه‌ای وجود دارد و هر بیماری به طور متوسط ماهیانه بیش‌تر از سه میلیون هزینه دارد.

شرایط استفاده از بسته حمایتی برای بیماران پروانه‌ای  در خراسان جنوبی اعلام شدنخستین مرکز دندانپزشکی تحت بیهوشی بیماران پروانه‌ای (EB) در شیراز افتتاح شدزاهدی: انجمن حمایت از بیماران پروانه‌ای در کرمان راه‌اندازی می‌شود

آن طور که محمد مهدی پرویزی پزشک مُعین بیماران EB استان فارس که عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات مولکولی پوست دانشگاه علوم پزشکی شیراز  نیز است در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم می‌گوید: در استان فارس حدود 70 نفر بیمار پروانه‌ای یا EB  زندگی می‌کند این در حالی است که با در نظر گرفتن حدود 30 نفر بیمار پروانه‌ای که از دیگر استان‌ها برای گرفتن خدمات درمانی  به استان فارس  و شیراز مراجعه می‌کنند در مجموع 100 بیمار پروانه‌ای در لیست بیماران پروانه‌ای دانشگاه علوم پزشکی شیراز ثبت شده است.

 این متخصص طب سنتی ایران  که خودش نیز یکی از بیماران پروانه‌ای شیراز است، می‌گوید: بیماری پروانه‌ای درمان خاصی ندارد  و تنها  به درمان‌های حمایتی می‌توان دل خوش کرد؛ این بیماری دارای عوارضی چون چسبندگی دست‌ها و اندام‌های بیمار است که اغلب این افراد باید تحت عمل جراحی قرار گیرند ضمن اینکه دندان‌های بیماران EB نیز در معرض پوسیدگی شدید و زودهنگام  قرار می‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه بیماران پروانه‌ای تحت پوشش بیمه‌ای مخصوص بیماران خاص قرار ندارند افزود: ظرف سه سال گذشته بسته حمایتی بیماران خاص و صعب‌العلاج تنها در بیمارستان‌های دولتی دارای امکانات خاص و همچنین کلینیک‌های ویژه که توسط دانشگاه‌های کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد تایید قرار گرفته است ارائه می‌شود.

پرویزی بیان کرد: این بیماران برای دریافت خدمات باید به مراکز یاد شده مراجعه کنند که این خدمات طبق دستورالعمل ابلاغی از سوی وزارت بهداشت در اختیار بیماران پروانه‌ای قرار می‌گیرد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات مولکولی پوست دانشگاه علوم پزشکی شیراز  افزود: برخی از خدمات دارویی و پانسمان‌های خاص  از طریق خانه EB که در تهران مستقر است به درب منازل بیماران پروانه‌ای پُست می‌شود.

پرویزی با تاکید به اینکه این بیماری صرفا یک بیماری ژنتیکی است و عوامل ویروسی و میکروبی در آن دخیل نیست، گفت: این بیماری واگیردار نبوده و به خاطر نقص کلاژن شماره 7 و جهش ژنتیکی، پوست افراد مبتلا به بیماری EB یا همان پروانه‌ای به شدت شکننده است.در موارد خفیف زمانی‌ که کودک مبتلا به EB شروع به راه رفتن و تحرک و احیاناً زمین خوردن می‌کند زخم‌هایی روی پوست بدن ظاهر می‌شود که در سنین بزرگسالی مثل دوران خدمت سربازی و در مشاغلی که  به هر دلیلی بیشتر در معرض ضربه قرار می‌گیرند به هر دلیل پوست بدن دچار ضربه می‌شود، تاول‌ها و زخم‌های بیشتری در بدن این افراد ظاهر می‌شود.

پرویزی با بیان اینکه بیماری‌ پروانه‌ای ربطی به جنسیت فرد ندارد  افزود: این بیماری ژنتیکی است و معمولا از والدین به فرزندان منتقل می‌شود که در این صورت یا هر دو والد حامل ژن معیوب هستند یا اینکه از طریق جهش ژنتیکی در دوران بارداری مادر این بیماری در نوزاد بروز می‌کند.

پزشک مُعین بیماران EB استان فارس با اشاره به اینکه  90 درصد موارد  انتقال ژن معیوب از والدین است، بیان کرد: بیماری پروانه‌ای ارتباط مستقیمی با ازدواج فامیلی دارد و در اغلب موارد با زمان تولد از طریق زخم‌های پوستی و تاول‌هایی که روی پوست نوزاد به وجود می‌آید، ظاهر می‌شود.

سال‌هاست که مسئولان خانه  EB و بیماران پیگیر قرار گرفتن این بیماری در گروه بیماران خاص مصوب مجلس  و دولت هستند  اما هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است و دولت هم این بیماری را در ردیف بیماران خاص نامگذاری نکرده است  و در حال حاضر بیماران EB را با نام بیماران "صعب العلاج" می‌شناسند.

انتهای پیام/424/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بیماران پروانه ای بیماری پروانه ای بیمار پروانه ای پروانه ای بیماران خاص استان فارس جهش ژنتیکی بیماران EB تاول ها زخم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۲۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است

ایتنا - کارشناسان و متخصصان صدا از مراکز علمی مختلف از جمله مرکز سرطان دانمارک و دانشکده پزشکی پرلمن در دانشگاه پنسیلوانیا می‌‌گویند سروصدای ناشی از ترافیک با بیماری‌های قلبی‌عروقی و عروق مغزی مرتبط است.
طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی،‌ منظور از بیماری‌های قلبی‌عروقی مجموعه‌ای از اختلالات قلب و عروق خونی است. بر اساس توضیح کلینیک کلیولند، بیماری عروق مغزی هم به مجموعه شرایطی گفته می‌شود که بر جریان خون ورودی به مغز تاثیر می‌گذارد؛ مانند سکته مغزی، خونریزی مغزی، آنوریسم مغزی و بیماری شریان کاروتید.

به گفته محققان این پژوهشی که هفته پیش در مجله American Heart Association’s Circulation Research منتشر شد، سروصدای ترافیک باید برای هر دو مورد فوق یک خطر واقعی در نظر گرفته شود. 

دکتر توماس مونزل، نویسنده ارشد این پژوهش، می‌گوید: «تلاش برای کنترل این صدا و همچنین وضع قوانین کاهش صدا در راستای سلامتی عمومی آینده اهمیت زیادی دارد.»

او تاکید کرد: «با توجه به شواهد محکم، بسیار مهم است که صدای ترافیک به عنوان عامل خطر برای بیماری‌های قلبی‌عروقی شناخته شود.»

صدای ترافیک خوابی که به دلیل صدای ترافیک برآشفته می‌شود، می‌تواند افزایش التهاب، فشار خون بالا و اختلالات عروقی را به دنبال داشته باشد که همه این‌ها عامل بروز بیماری‌های قلبی‌اند.  شامل صدای اتومبیل، قطار یا هواپیما، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی و میزان مرگ‌و‌میر را افزایش می‌دهد. 

به گفته محققان، سرو‌صدای ناشی از ترافیک به‌ویژه هنگام شب، بسیار آسیب‌رسان است، زیرا افراد را از خواب بیدار می‌کند و در نتیجه خواب بی‌کیفیتی خواهند داشت. خواب منقطع موجب می‌شود ترشح هورمون‌‌های استرس و فشار اکسیداتیو بر مغز و رگ‌های خونی افزایش یابد و بدین ترتیب رادیکال‌‌های آزاد در بدن بیشتر می‌شوند. رادیکال‌های آزاد اتم‌های ناپایدارند که به سلول‌ها آسیب می‌زنند و باعث بیماری و پیری می‌شوند.  

خوابی که به دلیل صدای ترافیک برآشفته می‌شود، می‌تواند افزایش التهاب، فشار خون بالا و اختلالات عروقی را به دنبال داشته باشد که همه این‌ها عامل بروز بیماری‌های قلبی‌اند. 

نویسندگان این تحقیق، مروری بر مطالعات بالینی گذشته را به اشتراک گذاشتند تا تاثیر صدای ترافیک بر سلامت عمومی را نشان دهند. یک پژوهشی جدید در حوزه صدای ترافیک، حاکی از آن است که به ازای هر ۱۰ دسی‌بل صدا، خطر ابتلا به حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی ۳.۲ درصد افزایش می‌یابد. به گفته این نویسندگان، سروصدای ترافیک می‌تواند به طور بالقوه بر تغییر ژن‌ها نیز تاثیرگذار باشد.

دیگر خبرها

  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است
  • خلأ جبران‌ناپذیر با صدایی که خاموش شد
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • تولید پانسمان بیماران پروانه‌ای شروع شده و در مرحله تحقیقاتی است
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • صدای ماندگار رادیو خاموش شد/ مسعود اسکویی درگذشت
  • صدای خاص رادیو خاموش شد